Answer
D: 15 days
5 skilled:- 20 days, so 1 skilled done in 20*5 days = 100 days
2 skilled done in 100/2= 50 days. , similarly, 6 semi-skilled done in 200/6
similarly, 5 unskilled done in 300/5 = 60
M: Manpower, R: Rate, T : Time, W: Work done
M 2 skilled (s) 6 semi-skilled (ss) 5 unskilled (us) s+ ss+ us
R 12 18 10 40
T 50 days 200/6 days 60 days x
W 600 600 600 600
take LCM(50,100/3,30) = [ LCM(50,200,30) / HCF(1,6,1) ] = 600/1= 600
Rate = W/T
Rate of s+ss+us = 12+18+10= 40
x=600/40 = 15 days